Vellykket premieutdelingsfest for jollene, med innlagt feiring av foreningens 90-årsjubileum. Clara og Erik F Eriksens minnepokal tildelt Georg Grønfur og Brudeegget tildelt Erik Bøen.

  • Post author:
  • Post category:Nyheter

​Søndag 29.10. ble det avholdt kombinert premieutdelingsfest og 90-årsfeiring på Seilerhytta for jollegruppa. Det ble utdelt premier for sesongen, inklusive vandrepokaler – og ikke minst ble pokalen for foreningene beste seiler i sesongen i år tildelt til en av våre unge jolleseilere

Det ble en litt utvidet premieutdelingsfest i år, i anledning av at Ålesunds Seilforening fyller 90 år i år. En flott gjeng av seilere, trenere og foreldre satte derfor kursen for Seilerhytta med M/B Gassen allerede kl 14.00 søndag. På Seilerhytta ventet det god servering av både pølser, brus, kaker, kakao og kaffe. Jolletrener og ungdomsrepresentant i styret Oda Hansen fortalte fra sin spennende seilas på Christian Radich.
Deretter var det tid for premieutdeling, hvor seilerne mottok sine kursbevis i form av bronse-, gull og sølvror og premier for årets regattaer, inklusive vandrepokaler.
Årets klubbmestere i jolleklassene ble:
Optimist B: Marthe Birkeland Krohn-Dale
Optimist A: Erik Bøen
Laser 4.7: Ingrid Bøen
Clara og Erik F Eriksens minnepokaler for størst fremgang i optimistjolleklassen ble tildelt Georg Grønfur, etter enstemmig vedtak i foreningens styre. Meget velfortjent, sier Therese Giske Søvik, leder i jollestyret, i en kommentar.
Årets tildeling av Brudeegget har vært behandlet i Sportslig Utvalg 11.10. og i styremøte 15.10.2017. Både innstilling fra SU og styrets vedtak var enstemmig.
Årets vinner av Brudeegget har i år vært suveren i sin klasse når det gjelder resultater i foreningens terminfestede regattaer. Med unntak av en tjuvstart i aller siste regatta – kun vært førsteplasser. Det er ingen i noen av de andre klassene som tilnærmelsesvis har tilsvarende statistikk å vise til.
Også på regionalt nivå har vedkommende overbevist, bl.a. ved å vinne årets MR.cup sammenlagt i sin klasse, også her med kun førsteplasser som i alle regattaer.
Men først og fremst markerte 2017-sesongen seilerens nasjonale gjennombrudd med sølvmedalje i NM og en flott 4.plass sammenlagt i Norgescupen av totalt 104 seilere.
Også internasjonalt har vår seiler markert seg positivt, ved uttak på det norske laget til både både EM i Bulgaria og Lag-EM i Italia hvor vedkommende representerte Norge på en flott måte.
Årets tildeling av Brudegget – til foreningens beste seiler i 2017 – går til optimistjolleseileren Erik Bøen.