You are currently viewing Vel blåst for Slinningsbålet Treningssamling, 2024
Treningssamling for optimistseilere

Vel blåst for Slinningsbålet Treningssamling, 2024

Denne uken har 9 optimistseilere fra Østlandet, Vestlandet og Ålesund møttes til treningssamling ved Ålesunds Seilforening, med Bård Birkeland som trener. Seilerne er blant de aller beste i landet, og to av  deltagerne er tatt ut til å seile VM i optimistjolle i Argentina senere i år. Det har vært strålende vær og varierende vindforhold fra 10-12 m/s til lettere vindforhold. Seilerne har fått trent teknikk og fart, samt ulike regattamodeller. Blant annet ble det nærmere fem timer med lagseiling på torsdagen, rett utenfor seilsportsenteret i Nørvevika. I tillegg har seilerne hatt økter med kondisjon og styrketrening i treningsrommet vårt.

Ålesunds Seilforening, med initiativtaker Fredrik Hessen i spissen, gleder seg over at så mange har tatt turen til Ålesund for å benytte seg av seilsportsenteret vårt og de flotte seilforholdene vi har både i Borgundfjorden og på Valderhaugfjorden. «Det har vært et ønske å tilby mer kvalitetstrening i sommerhalvåret for seilerne. Denne uken har seilerne fått mange timer på vannet sammen med Bård, som er Norges mest meriterte trener for optimistjolle. Jeg er svært takknemlig for at Bård ville ta turen til Ålesund for andre gang i år.» uttaler en fornøyd Fredrik.

Slike samlinger er også til stor inspirasjon for alle jolleseilere i Ålesunds Seilforening. Parallelt med denne samlingen for eliteseilere arrangerte Ålesunds Seilforening treningssamling for B- og C-seilerne i optimistjolleklassen, som også fikk klokket inn mange treningstimer på sjøen under veiledning av trener Ingrid Bøen. Når det blåste som mest, dro de ut i RIB for å se de andre trene. Den første skoleferieuken i 2025 ønsker Ålesunds Seilforening å lage en enda større samling for lokale og tilreisende barn og ungdom.

IMG 4870[1]
Lunsjpause med Bård
SXHG3315[1]
Lagseiling
JIQH6486[1]
Fra kveldsprogrammet=)