You are currently viewing Tredjeplass i Optimistjolle NM i U12 og beste jente
Pia Hessen på pallen i Optimistjolle NM 2022

Tredjeplass i Optimistjolle NM i U12 og beste jente

I helgen deltok tre seilere fra Ålesunds Seilforening i NM for Optimistjoller i Arendal. Det ble seilt regattaer fredag, lørdag og søndag med flotte regattaforhold med varierende vindstyrke og strøm gjennom helgen. Seilerne fra Ålesund har vist jamn progresjon gjennom sesongen og alle tre seilerne hadde flere sterke enkelt resultat.

Pia Hessen seilte stadig bedre gjennom mesterskapet og med serien 10, 11, 3, 31(OCS), 3, 2, 1 og 4 sikret hun seg tredjeplassen i U12 klassen bak Nicolai Gjerpen-Huser og Ole Johan Stokke-Olsen. Med det ble hun også beste jente i sin klasse. Med dette resultatet nådde hun sitt mål for sesongen om å komme på pallen i NM og Ålesund Seilforening fortsetter sin rekke med medaljer i NM i jolleklassene.

Rolf Andre Reite seilte også i U12 klassen og ble 15 sammenlagt etter 8 seilaser. Med det resultatet viser han en solid forbedring fra fjordårets NM. Han viser jevn segling gjennom hele helgen med beste enkelt resultat en 10 plass. i U 12 klassen stilte 30 til start og med 15 plassen er Rolf Andre blant den bedre halvdel i sin klasse.

Nela Grala seilte i U15 klassen og ble nummer 27 av 59 deltagere. Hennes beste enkeltpassering ble en meget sterk 7 plass som viser at hun kan ta opp kampen mot de aller beste i sin klasse.

Ålesunds Seilforening har med disse resultatene markert seg under NM. Det neste på programmet for optimistjolleseilerne er Pinsesamling i Tønsberg, Opticamp på Bolærne og så treningsuke i Arendal i uke 26. Den neste store nasjonale regattaen er Norges Cup i Sandefjord 20 og 21 august. Det blir spennende å følge våre jolleseilere fremover.