You are currently viewing TEFT-stipend 2020 til Erik Bøen

TEFT-stipend 2020 til Erik Bøen

16 ungdommer med vilje, talent og teft er nå tildelt TEFT-stipend fra vår hovedsponsor Sparebanken Møre. En av de som er tildelt dette gjeve stipendet er foreningens 16 år gamle Laser-seiler Erik Bøen. Sparebanken Møre skriver at stipendet tildeles på bakgrunn av det talentene har oppnådd fram til nå – men mest av alt som en motivasjon for de hårete målene de strekker seg etter. Erik har, som vi vet, alltid hatt store ambisjoner om å nå langt og han har jobbet hardt for å nå disse målene.

Erik 7 år
Erik 7 år

Erik startet med seiling i Optimistjolle allerede som 7-åring. I Optimist-NM 2015, da han var 10 år, konkurrerte han i klassen Coming Stars og endte opp med pallplass. Han var fast bestemt på å kvalifisere seg til EM, noe han gjorde som 12 åring. Han var dessverre for ung i henhold til barneidrettsreglene til å delta og måtte derfor stå over. Året etter kvalifiserte han seg på nytt til deltagelse både i Optimist-EM i Bulgaria og lag-EM i Monaco. Også i 2018 kvalifiserte han seg til EM i Holland. Erik har hvert eneste år siden 2015 vunnet alle klubb- og kretsmesterskap. I tillegg har han vunnet alle MR-cuper sammenlagt de siste 5 år.

 

Erik 2015
Erik 2015

Erik var tidlig bestemt på å kvalifisere seg til Optimist-VM, der de 5 beste seilerne i Norge blir tatt ut. I fjor deltok han i sitt første VM i Antigua, som første jolleseiler fra Ålesunds Seilforening. Dette beskriver han som en fantastisk opplevelse, som frister til gjentagelse. Årets mål for Erik er å komme med på VM-laget i Laserklassen 4.7. For Erik er ikke dette et hårete mål. Han gikk over til å seile Laser 4.7 i 2019 og allerede første sesong fikk han en flott 4.-plass sammenlagt i NorgesCupen.

Stipendet Erik nå har fått vil han bruke til å kjøpe nytt utstyr, som skal brukes til nasjonale og internasjonale regattaer og til treningssamlinger.

Vi ønsker Erik lykke til med å nå målene sine, gratulerer han så mye med TEFT-stipend og gleder oss til å følge han videre.