You are currently viewing Sensasjonell 2. plass i Eliteserien
Ålesundslaget f.v. Håvar Yndestad, Ole G Morken, Andreas S Larsen og Thorbjørn Thomas Hansen

Sensasjonell 2. plass i Eliteserien

Laget fra Ålesunds Seilforening gjorde alle spådommer til skamme, og slo til med en meget solid sammenlagt 2.plass etter helgens seilaser i Oslo.

 

​Norsk Seilsportsliga er organisert på samme måte som i fotballen, men foreløpig med kun to divisjoner; 1.divisjon og Eliteserien. Etter å ha rykket opp til Eliteserien etter fjorårets seilaser, er målet for 2019 først og fremst å beholde plassen og etablere seg som et stabilt lag der. Og her må man si at foreningen er godt i rute. Etter den første av fire runder ligger ÅS nå på en meget solid – og relativt sensasjonell 2.plass – kun slått av Askøy Seilforening. Dette betyr at store og velkjente seilforeninger fra andre deler av landet som normalt dominerer resultatlistene, denne gang måtte se seg slått.

De som denne gang var tatt ut på laget fra Ålesund var Andreas S Larsen, Håvar Yndestad, Ole G Morken og Thorbjørn Thomas Hansen.

Årets første av i alt fire serierunder gikk søndag og mandag i pinsehelgen på den såkalte Oslo-banen, rett utenfor Aker Brygge – og dermed godt tilrettelagt også for publikum.

«Det var stort sett fine forhold begge dager – noe mindre vind tidlig mandag, men etter hvert ble det riktig så fint, og samarbeidet i laget om bord har fungert optimalt», sier helgens rormann Andreas S Larsen i en kommentar.

Laget fra Ålesunds Seilforening lå på en 2.plass allerede etter første dag, men det er tett i toppen på dette nivået, så spenningen holdt seg oppe, helt til de avsluttende seilasene mandag ettermiddag. Det var til slutt Åsgårdstrand Seilforening – som også tidligere har hevdet seg helt i toppen av Seilsportsligaen, som til slutt knep 3.plassen foran laget fra BI Athletics og Arendal. Totalt deltok det 15 lag.

«Ålesunds Seilforening har kjørt en bevisst satsing på J/70-klassen, som er båtene som benyttes i ligaseilingen, og vi er svært fornøyd med at dette har resultert både i en rekke nye seilere til foreningen, og ikke minst til at vi nå er oppe og hevder oss helt i toppen av norsk ligaseilas», sier en fornøyd foreningsleder Inge G Bøen.

Foreningen eier selv to stk J/70-er som er stammen i prosjektet – og benyttes flittig av totalt 20 medlemmer som er med i en aktivitetspool rundt disse.