RAPPORT FRA OPTIMIST EM I BULGARIA MED ÅLESUNDSSEILER ERIK BØEN

  • Post author:
  • Post category:Nyheter
Som kjent har Erik Bøen vært i Burgas Bulgaria og seilt EM i optimistjolleklassen denne uken, og på oppfordring har vi fått følgende rapport fra støtteapparatet på land v/Inge B.

Da er vi på tur hjem etter en flott 10 dagers tur i Burgas, Bulgaria med masse flott seiling. 4 dager med trening og 5 dager regatta med totalt 9 løp gjennomført. For Erik og de andre norske seilerne slet vi noe med forholdene mye bølger og relativt svak vind 5-7 ms. De norske jentene seilte sølv finalen for jenteklassen mens alle de norske guttene endte i bronsefinalen i sin klasse. Resultatene ble langt under det Erik hadde håpet på og endte langt ned på resultatlisten i bronse finalene men allikevel storveis fornøyd med masse læring fra internasjonalt meget høyt nivå. Beste plassering ble en 23 plass og fikk ellers med både BFD, DSQ en teknisk feil som resulterte i en DNF.

Teknikken og seiltrim for seiling under forhold med høy varme, krappe bølger og lett vind må det jobbes med, men han sitter igjen med flott erfaring og en fin trening til neste anledning. Det norske laget bodde på eget deltagerhotell sammen med de ander seilerne fra andre land så nye bekjentskap og venner følger med fra turen.
Nå er det hjem til hvile i 3 dager for fokuset blir på NM i Sandefjord som starter fredag og deretter Lag EM i Italia i uke 34.