You are currently viewing Pål Kragset tildelt Norges Seilforbund sin utmerkelse Årets Ildsjel

Pål Kragset tildelt Norges Seilforbund sin utmerkelse Årets Ildsjel

Under den store seilerfesten i Oslo etter Mesternes Mester i seiling lørdag 12.10.19 ble Pål Kragset tildelt den høythengende hedersbevisningen Årets Ildsjel.

​Pål var nominert av styret i Ålesunds Seilforening, bl.a. med bakgrunn i følgende imponerende merittliste:

Pål har i snart 40 år hatt en stor betydning for ÅS ved sitt engasjement og arbeid i mange ledd av organisasjonen. Han har bekledd roller som bla annet Formann 2009-2011, sekretær, havnesjef og regattasjef gjennom mange år. Pål ble i 2006 tildelt klubbens Hederstegn for lang og stor innsats.
I dag er han medlem i arbeidsutvalget i 2.4mR gruppen i ÅS. Han har sittet i regattakomiteen i en årrekke. Pål har arrangert utallige regattaer på alle plan for foreningen, NM, NC og lokale regattaer. Han har vært sentral i «nesten alle år» i fastsettelse av seilingsbestemmelser for de lokale regattaer, samt de store arrangementene til foreningen. Pål var prosjektleder for 2 NC for alle klasser arrangert i Ålesund.

Han har vært formann i den nasjonale klasseklubben for 12.5 kvm krysser og har sittet mange år i styret og for det meste som sekretær. Her har Pål vært helt sentral i oppdateringen og vedlikehold av klassens tekniske vedtekter.

Pål har også vært President i den internasjonale klasseklubben for 2.4mR, hvor han la ned et gedigent arbeid for å knytte klasseklubben til regler og forskrifter i World Sailing.

Ved gjenoppstarten av ÅS’ satsing på 2.4 var Pål helt sentral, ved at han kjøpte den første båten og var medlem i det private konsortiet som kjøpte, hentet, oppdaterte og solgte båter videre til andre i foreningen samt nye medlemmer. Han var også hjernen bak AIC, som knyttet det norske 2.4mR miljøet til det svenske og finske og som var årsaken til at ÅS fikk VM i 2011. AIC er i dag en av de faste NCer i 2.4mR klassen.

Pål er alltid på hugget for å bidra i foreningens drift og vedlikehold av materiell. Om noe må fikses på båt eller anlegg, er regelen mere at Pål er involvert enn ikke. Han har en flott tendens til å si ja til alt og alle, og når Pål tar på seg noe, fullfører han det alltid.

Han har drevet seilskole i Ålesund i utallige år og gitt av sin enorme kompetanse til hundrevis av seilinteresserte i Ålesund og omegn.

Pål er en JA-mann i ordets rette forstand og få om noen har hørt ham si nei eller takke nei til ei utfordring på vegne av ÅS.

Hovedpersonen selv kvitterte med en feiende flott takketale, hvor han også husket på å takke sin tålmodige hustru Wenche som alltid har gitt ham frihet til å gjennomføre alle sine båt- og seilrelaterte prosjekter. Seansen kan beskues på foreningens Facebooksider.

Ålesunds Seilforening gratulerer hjerteligst med utmerkelsen, og vi ser alle frem til fortsatt å følge Pål i hans karakteristiske høye tempo i mange år fremover.