You are currently viewing Pål Kragset tildelt æresmedlemskap i Ålesunds Seilforening

Pål Kragset tildelt æresmedlemskap i Ålesunds Seilforening

Under foreningens sommerfest på Seilerhytta nylig, ble Pål Kragset behørig feiret som nytt æresmedlem i Ålesunds Seilforening. Æresmedlemskap henger høyt i ÅS, utenom Pål er det i dag kun 2 andre nålevende.

Pål har i en periode på nærmere 40 år bidratt på nærmest alle felter i foreningen, som et utpreget positivt ja-menneske. Seilingen har vært hans altoppslukende hovedinteresse i mange tiår, og han har lagt ned en usedvanlig innsats for foreningen og seilsporten langt utover det man med rimelighet kan forvente. Tildelingen av Norges Seilforbunds nasjonale æresbevisning Årets Ildsjel 2019 understreker dette.

Tildelingen av æresmedlemskapet i foreningen skjedde etter enstemmig vedtak i ekstraordinært årsmøte tidligere i år, bl.a. med bakgrunn i følgende imponerende merittliste:

Han har bekledd roller som bla annet Formann 2009-2011, sekretær, havnesjef og regattasjef gjennom mange år. Pål ble i 2006 tildelt klubbens Hederstegn for lang og stor innsats. 
I dag er han medlem i arbeidsutvalget i 2.4mR-gruppen i ÅS. Han har sittet i regattakomiteen i en årrekke. Pål har arrangert utallige regattaer på alle plan for foreningen; NM, NC og lokale regattaer. Han har vært sentral i «nesten alle år» i fastsettelse av seilingsbestemmelser for de lokale regattaer, samt de store arrangementene til foreningen. Pål var prosjektleder for 2 NorgesCuper for alle klasser arrangert i Ålesund.

Han har vært formann i den nasjonale klasseklubben for 12.5 kvm krysser, og har sittet mange år i styret og for det meste som sekretær. Her har Pål vært helt sentral i oppdateringen og vedlikehold av klassens tekniske vedtekter. Pål har også vært President i den internasjonale klasseklubben for 2.4mR, hvor han la ned et gedigent arbeid for å knytte klasseklubben til regler og forskrifter i World Sailing.

Ved gjenoppstarten av ÅS’ satsing på 2.4 var Pål helt sentral, ved at han kjøpte den første båten og var medlem i det private konsortiet som kjøpte, hentet, oppdaterte og solgte båter videre til andre i foreningen samt nye medlemmer. Han var også hjernen bak AIC, som knyttet det norske 2.4mR miljøet til det svenske og finske, og som var årsaken til at ÅS fikk VM på hjemmebane i 2011. AIC er i dag en av de faste NCer i 2.4mR-klassen.

Pål er alltid på hugget for å bidra i foreningens drift og vedlikehold av materiell. Om noe må fikses på båt eller anlegg, er regelen mere at Pål er involvert enn ikke. Han har en flott tendens til å si ja til alt og alle, og når Pål tar på seg noe, fullfører han det alltid. Han har drevet seilskole i Ålesund i utallige år og gitt av sin enorme kompetanse til hundrevis av seilinteresserte i Ålesund og omegn. Pål er en JA-mann i ordets rette forstand og få om noen har hørt ham si nei eller takke nei til ei utfordring på vegne av ÅS.

Hovedpersonen selv kvitterte med en feiende flott takketale, hvor han også husket på å takke sin tålmodige hustru Wenche som alltid har gitt ham frihet til å gjennomføre alle sine båt- og seilrelaterte prosjekter.

Alle Pål sine seilervenner i Ålesunds Seilforening gratulerer med utmerkelsen, og ser frem til fortsatt å følge Pål i hans karakteristiske høye tempo i mange år fremover.