You are currently viewing Optimistseilere fra Ålesund deltok på treningsamling på Gardasjøen

Optimistseilere fra Ålesund deltok på treningsamling på Gardasjøen

Nela Grala og Pia Hessen drog til Gardasjøen på treningssamling med påfølgende regatta i påsken. Det var først fire dager med trening sammen med andre Nordmenn og Svensker med trenere fra Malmstrøm Sailing. Onsdagen var hviledag før regattaene startet. Dette var den 40ende Lake Garda Meeting som regnes for å være en av verdens største optimistjolleregattaer. Det var hele 928 i Juniores klassen pluss 90 i cadetti klassen, altså samlet 1018 optimistjolleseilere. Et imponerende arrangement med prikkfri gjennomføring inkludert pastaparty for godt over 1000 barn som alle fikk servert varm mat samtidig. Med så mange deltagere går det ikke med rormannsmøte så all informasjon gikk via en web basert løsning. Det er et godt eksempel på at rormansmøte sin tid burde være forbi. Seilingsbestemmelser med digital oppslagstavle fungerte utmerket.

Jentene fra Ålesund traff gamle venner fra seilmiljøet i Norge og fikk nye venner fra både Norge og andre land. Det var krevende vindforhold med opp i 18m/s målt den ene treningsdagen så de har med seg nye erfaringer fra oppholdet i Garda inkludert skikkelig hardvindseiling.

Feltet på 928 båter var delt in i fem fleets og etter kvalifiserende runder de to første dagene ble både Nela og Pia kvalifisert in i Bronsefinalen. De var dermed blant de 560 beste av 928 i de innledende seilasene. I Bronsefinalen endte Pia på en 134 plass som er en 506 plass samlet og Nela endte på en 174 plass i bronsefinalen som blir en 546 plass sammenlagt av de 928 deltagerne. Begge var fornøyd med innsatsen og selv om man har mange foran seg så er det jo gledelig å tenke på at de hadde flere hundre bak seg på resultatlisten. Til tross for at begge to stod over siste regattadag endte de rundt midten på resultatlisten som er meget bra i et så sterkt felt.

Det blir spennende å følge de videre i sesongen. Neste regatta er MR Cup til helgen og neste helg er det først Norges Cup i Moss.

 

seilbilde 1

Oversiktsbilde 2
Oversiktsbilde 2

deltakere

 

Oversiktsbilde