You are currently viewing Norgesmesterskap Optimist 2021 i Bergen.

Norgesmesterskap Optimist 2021 i Bergen.

NM for Optimistjoller arrangeres i Bergen 13. til 15 august. Fra Ålesund deltar Magnus Solstad, Rolf Andre Reite og Pia Hessen. Det er seilt 6 seilaser i dag med tidvis meget sterk seiling av seilerne fra Ålesund første dag. Rolf Andre Reite har en 6. plass som beste seilas og Pia Hessen har en 2. og 3. plass som beste seilaser i et U12 felt på totalt 44 båter.

Det skal seiles 6 seilaser til på lørdag og søndag, så mere info kommer.

Dag nummer to i NM for Optimist joller var preget av venting på vind frem til kl 16 hvor det kom frisk vind og man fikk gjennomført tre seilaser. Ålesunds seilerne som seiler i U12 klassen med 44 deltagere hadde nok en god dag på vannet. På de foreløpige sammenlagt resultatene ligger nå Magnus Solstad på en 37 plass, Rolf Andre Reite på en 33 plass og Pia på en 9 plass. Alle seilerne fra Ålesund mestret vinden godt og viser gode takter. Med mer erfaring i store felt så kunne resultatene vært enda bedre.

 

Pia fortsatte den gode seilingen i dag søndag. Ledet første løp helt til siste kryss. Der tapte hun dessverre en båt og ble nr. 2.       Hun fikk dessverre en disk pga. U flagg,  så hun avsluttet hun med en 7 plass. Hun ble nr. 10 sammenlagt og dermed nådde hun sitt mål om å bli blandt de 10 beste.

Rolf Andre seilte bra i dag og fikk en 34, 18 og 12 plass. Sammenlagt ble han 31.

Magnus hadde sitt gjennombrudd i dag med en første kryss runding på 5 plass, han kom i mål på 13 plass. Fikk så en 20 og 38 plass. Sammenlagt ble han 36.

ÅSF har gjort det bra tatt i betraktning at to av seilerne ikke har vært i så store felt før og for Pia er dette andre gang hun seiler i stort felt. Motivasjonen for alle tre har vokst og det sammen med mye nyttig læring fra regattaene i Bergen er et godt grunnlag for alle tre videre.

Det ble dessverre ikke så mange flere bilder på grunn av mye regn denne helgen.

Vi gratulerer så mye til alle tre.

 

Pia NM 2021
Pia NM 2021

 

Rolf Andre NM 2021

Rolf Andre NM 2021

Magnus NM 2021
Magnus NM 2021

 

Hilsen Sindre Lervåg.