NM-sølv til Kristian Haahjem og Kjetil Vassbakk

  • Post author:
  • Post category:Nyheter
Kristian Haahjem / Kjetil Vassbakk fra Ålesunds Seilforening tok sølvmedalje, og ringrevene Roy Johannessen / Vegard Pedersen fra Risør ble årets norgesmestre i klassen 12,5 kvm krysser.

Arrangementet gikk av stabelen i perioden 18.-19.08.2017 og arrangøren Ålesunds Seilforening fikk avviklet alle 6 planlagte seilaser.

Det var – særlig fredag – utfordrende forhold med til dels svake vinder fra skiftende retning, som satte store krav til arrangører og deltagere.
I henhold til endelig resultatliste gikk medaljeplassene til følgende lag:
1.   C   40 – Roy Johannessen / Vegard Pedersen – Risør Seilforening
2.   C 127 – Kristian Haahjem / Kjetil Vassbakk – Ålesunds Seilforening
3.   C 128 – Harald Dietrichson / Jens Dietrichson – Risør Seilforening
Disse fikk utdelt sine velfortjente gull-, sølv- og bronsemedaljer fra Norges Seilforbund under seilerfesten på Seilerhytta lørdag kveld.
Det var spenning helt til siste slutt, i det poengsummene i toppen var svært tette. Det var bare to poeng opp til førsteplassen for de lokale favorittene Kristian Haahjem og Kjetil Vassbakk.
”Det var et meget sterkt felt med mange gamle ringrever i klassen som stilte i dette NM-et, så her var det spenning til siste slutt”, sier mesterskapets regattasjef Kjetil Poppe i en kommentar – og legger til at årets norgesmester også tidligere har tatt tittelen en rekke ganger.
12,5 kvm krysser er en tradisjonell trebåt, normalt bemannet med 2 – 3 mannskap. Klassen har størst utbredelse i Risør og Ålesund. ”Vi er svært fornøyde med å ha fått gjennomført et gyldig NM med deltagere fra 5 seilforeninger og 3 seilkretser rundt om i Norge” sier sportslig leder i Ålesunds Seilforening, Peter L. Larsen.
Foreningen takker alle deltagere og frivillig arrangørkorps for å ha bidratt til et godt arrangement.