You are currently viewing NM sølv til Erik Bøen, Ålesunds Seilforening
Erik B NM solv 2021 2

NM sølv til Erik Bøen, Ålesunds Seilforening

NM for ILCA 4 og ILCA 6 (tidligere laser 4,7 og laser radial) ble arrangert i Ran Seilforening på Sotra utenfor Bergen, helgen 20-21 august.

Flotte seilforhold ble servert de 69 seilerne som stilte til start i de 2 klassene med strålende sol og fin vind mellom 2 og 5 m/s. Det ble totalt gjennomført 7 regattaer, hver på ca. 40 minutter over de 2 dagene konkurransen pågikk. Begge dager måtte deltager vente litt på vinden, men lørdag kl. 1300 fikk arrangøren i gang første regatta og hele 5 ble gjennomført lørdagen.

Nytt av året for mange båtklasser i Norge, deriblant laserklassen, er at det tildeles NM medaljer i både jente og gutter feltene. Dette som ledd i Seilforbundets program «Flere jenter med i seiling, lengre».

Fra Ålesunds Seilforening seilte i helgen Maja Moen, Georg Grønfur og Erik Bøen i klassen ILCA 4, i tillegg til Ingrid Bøen ILCA 6 klassen. Ikke alle var like fornøyde med egen innsats i helgen, men også flere flotte enkelt resultater, deriblant Georg Grønfur som hadde en 2. plass (mulig karriere beste) og en 8 plass som beste plasseringer. Ingrid Bøen halte også i land en flott 1. plass i en regatta lørdag.

Beste sammenlagt plassering gikk igjen til Erik Bøen som etter en litt trøblete første dag leverte to suverene 1. plasser i de to siste regattaene søndag. Dette holdt til en flott 2. plass sammenlagt og NM sølv i klassen ILCA 4, gutter.

Dette ble da Eriks 5 NM medalje på rad. Erik avslutter nå i klassen ILCA 4 og tar steget opp til neste nivå til klassen ILCA 6 under kommende Norgescup i Molde om noen uker.

Vi gratulerer med nok en flott prestasjon og NM sølv!

NM2021 start 4.7 1
NM2021 start 4.7 1