You are currently viewing NM på hjemmebane vel i havn

NM på hjemmebane vel i havn

Ola Herje fra Ålesund Norgesmester i 2.4mR og Erik Mathisen/Mads Mathisen fra Risør Norgesmester i 12,5 kvm Krysser.

Arrangementet gikk av stabelen i perioden 12.-14.06.2022 og seilasene ble avviklet på Valderhaugfjorden under varierende, men totalt totalt sett brukbare forhold.

Endelig resultatliste for de øverste plasseringene:

2.4mR:
1: Ola Herje – Ålesunds Seilforening
2: Per Lund – Stavanger Seilforening
3: Ove Rørvik – Ålesunds Seilforening

Premieutdeling 24mr
Premieutdeling 2.4mR: Norgesmester Ola Herje (i midten) flankert av sølvvinner Per Lund (th) og bronsevinner Ove Rørvik (tv) samt Rolv Giske og Andreas S Larsen fra arrangørforeningen

12,5 kvm Krysser:
1: Erik Mathisen / Mads Mathisen – Risør Seilforening
2: Marius Maaseide / Børre Ringdal – Ålesunds Seilforening
3: Roy Johannesen / Cato Amundsen – Risør Seilforening

Premieutdeling 125kvm
Premieutdeling 12,5 kvm: Norgesmesterne Erik og Mads Mathisen (i midten) flankert av sølvvinnere Marius Maaseide/Børre Ringdal (th) og bronsevinnere Roy Johannesen/Cato Amundsen (tv) samt Rolv Giske og Andreas S Larsen fra arrangørforeningen

Endelige resultatlister finnes her:
https://www.manage2sail.com/no/event/4b6297c5-17e7-4f55-a530-b75960c873a5#!/results?classId=d1b1f395-4000-44bf-86e1-2b149110e854

Det deltok 31 båter i mesterskapet, som samlet deltagelse fra en rekke seilforeninger langs store deler av kysten og Mjøsa. ”Jeg er glad for at Ålesunds Seilforenings arrangørstab og mange frivillige på land også denne gang klarte å levere varene, og ut fra tilbakemeldinger vi har fått, ble mesterskapet både et bli et sportslig godt arrangement og en positiv sosial opplevelse for deltagerne”, legger prosjektleder for NM 2022 Marius Maaseide til.

Base for arrangementet var Ålesunds Seilforenings seilsportanlegg i Nørvevika, hvor det var lagt opp til at utøvere og støtteapparat skulle trives, med bl.a. daglige «aftersails».

12.5 kvm Seilbåt er en klasse som ble tegnet i 1929, og som hadde sin storhetstid på 1950- og 60-tallet. Det er i dag tatt vare på en flåte med båter to steder i landet, her i Ålesund og i Risør. Båten seiles av 2-3 personer og er en langkjølet båt som beveger seg grasiøst gjennom vannet og med et relativt lite seilareal som gjør at den er enkel å håndtere. Normalt arrangeres NM annethvert år i Risør og Ålesund.

2.4mR er en enmanns kjølbåt for voksne folk i alle aldre, og en av få hvor funksjonshemmede kan konkurrere på like fot med funksjonsfriske. Klassen er stor internasjonalt, og Ålesunds Seilforening har også tidligere hatt gleden av å arrangere både NM, Nordisk og VM for klassen.

”Vi har fått gjennomført alle planlagte seilaser for 2.4mR og 5 av totalt 6 planlagte seilaser for 12,5 kvm krysser, noe vi er svært fornøyd med ut fra relativt svake vindforhold begge dager”, uttaler Andreas S Larsen, regattasjef for NM og sportslig leder i Ålesunds Seilforening i en kommentar, og legger til at han er svært fornøyd med innsatsen til de mange frivillige som er i sving under arrangementet.

Det ble dermed ikke bruk for reservedagen søndag og mesterskapet ble avsluttet med stor seilerfest med utdeling av NM-medaljer og øvrige premier på Seilerhytta lørdag kveld.

Nærmere opplysninger fås hos:
Regattasjef NM Andreas S. Larsen tlf 40 47 85 02 e-post: andreas@olarsen.no
Prosjektleder Marius Maaseide tlf 98 04 67 00 e-post: mariusmaaseide@me.com
Mediaansvarlig Peter L Larsen tlf 920 36604 e-post: peter@olarsen.no