You are currently viewing MR-Cup 1/ Vårserie
Flotte forhold på Borgundfjorden!

MR-Cup 1/ Vårserie

Lørdag 4. mai ble årets første MR Cup avviklet under fantastiske forhold på Borgundfjorden. Samlet deltok 10 seilere i klassene optimist B og ILCA 4, alle fra arrangørklubben. Hele 6 seilaser ble gjennomført for begge klasser, der de fire første seilasene også teller som ÅS sin vårserie for joller. Alle seilaser foregikk i særdeles stabil vestavind 4-6 m/s. Strålende sol og skyfri himmel, med en gradestokk som bikket over 20 grader i Nørvevika(!), var også en bonus!

Seks jolleseilere deltok i Optimist B, og gjorde alle sammen en strålende innsats.  Alle optimistseilerne fikk utdelt premie av regattasjef Marius Måseide og etterpå feiret vi med is. Førsteplassen i denne klassen var det Jon Hessen som sikret seg. Klubbens ungdommer konkurrerte i ILCA 4, og her stilte det 4 seilere. Pia Hessen tok seieren i denne klassen.

Av våre 10 deltakere hadde vi 3 debutanter. Emmalie Tafjord Øverås (9) hadde livets første runde på en regattabane, og vi håper det blir mange flere! Ludwig Syska gikk fra Optimist til ILCA i vår, og har lagt inn mye innsats på trening så langt denne sesongen – og på lørdag kom han i land motivert for å lære enda mer videre. Dagens overraskelse var optimistseiler Pia Hessen, som valgte å stille i ILCA denne dagen, til tross for at hun ikke hadde seilt denne båttypen før. Med hennes gode resultat, er hun et flott bevis på at man lærer mye i Optimisten som har overføringsverdi til andre klasser. På spørsmål om vi kan forvente å se henne mer i ILCA fremover, svarer Pia at det fremdeles er Optimist som er prioritert, men at hun også vil teste andre klasser i år. Hun ser særlig frem til å komme i gang med J70 treningene for ungdomsligaen, der hun får seile sammen med andre i samme båt.

Se resultatliste for MR-cup 1 her

Til info: MR Cup 2 avvikles i Molde 8. juni