You are currently viewing Kretsmesterskap i seiling for jolleklasser
Vinnerer KM jolle 21

Kretsmesterskap i seiling for jolleklasser

Helgen 11-12 september ble det i regi av Ålesund Seilforening arrangert KM for jolleklassene Optimist A og B samt Laser 4,7.

Arrangementet inngikk i siste av fire Møre og Romsdal Cuper for sesongen 2021. Hele 22 seilere i alderen 8-17 år konkurrerte om edle KM medaljer denne helgen og sammenlagt resultat for sesongen 2021.

Regattaområde ble lagt til nordsiden av byen på Valderhaugfjorden hvor det i løpet av helgen ble gjennomført 6 seilaser for alle klassene under flotte forhold med vistyrke på ca. 6 m/s.

7 unge seilere i optimistklasse B imponerte stort begge dager med utholdenhet, flotte ferdigheter og strålende humør. Det lover godt for videre vekst i klassene over.

I laser klassen stilte 9 seiler til start og i Optimist A (eldste optimist) deltok 5 seilere.

Arrangementet ble behørig avsluttet med utdeling av premier og vandrepokaler i Nørvevika. Inntrykket vi sitter igjen med er at mange har hatt gode seilopplevelser.

En filmsnutt fra helgen på Youtube. (film: Sindre Lervåg)

Resultatlister fra KM ligger på Manage2Sail og sammenlagtresultat fra MR-Cup ligger her.

 

Kretsmestere

Optimist klasse B – Alida Brandshaug (ÅS)

Optimist klasse A – Nela Grala (ÅS)

Laser 4.7 – Erik Bøen (ÅS)

 

Sammenlagtvinnere MR-Cup 2021

Optimist klasse B – Emil Lervåg (ÅS)

Optimist klasse A – Nela Grala (ÅS)

Laser 4.7 – Erik Bøen (ÅS)

Laser Radial – Ingrid Bøen (ÅS)

Vi gratulerer alle som har deltatt i løpet av sesongen, og en særlig gratulasjon til årets kretsmestre og sammenlagtvinnere av MR-Cup. I MR-Cupen har det i 2021 deltatt hele 34 deltagere som har gjennomført 21 enkelt regattaer. Dette lover godt for rekruteringen til jolleklassene i Møre og Romsdal når en i tillegg vet at det har vært flott rekrutering til flere seilforeninger og mange nye barn som har starte med seiling og som ikke har deltatt i MR Cupene i år.