Jollegruppa

VP22117 VascoPinhol

Om jolleseiling
I seiling lærer man mye om å ferdes på sjøen, og å respektere vær og vind. Det å kunne være skipper på egen skute under ulike forhold gir etter hvert en opplevelse av mestring. Seiling er en flott kombinasjon av fysisk aktivitet, sosialt samhold og selvstendighet.

Vi har fokus på lagånd. Alle hjelper alle, og spesielt viktig er det at de eldste hjelper de yngste seilerne. Noe av det fineste med seiling er at barn og ungdom samles til en felles aktivitet uavhengig av kjønn og alder. I jollegruppa har vi et godt sosialt miljø både for barna og foreldre. Barna lærer båtvett og får masse frisk luft.

Seiling kan være både konkurranse og rekreasjon. Begynn med seiling for å lære mestring og en idrett som preger deg for livet!
 
Ta kontakt med oss for  få vite mer eller for å melde din interesse.
Optimistjolle
Optimistjolle er et flott sted å starte for barn som aldri har seilt før. Det er verdens mest utbredte seiljolle for barn og unge, og blir brukt som opplærings- og konkuransebåt over hele verden. 
 
Optimistjolle seiles av barn fra ca 8 års alder frem til det året seileren fyller 15 år. Opplæringen bærer preg av moro og mestring, og vi følger Norsk Optimistjolleklubb sitt 3- årige opplæringsprogram med bronse, -sølv og gullror. Vi har dyktige trenere som selv har lang erfaring fra jolleseiling. 
Man kan delta på lokale og regionale regattaer om man vil. For å delta i Norgescup, NM og internasjonale stevner må seileren være minst 13 år.
 
 
Laser
Laser er en utbredt enmannsjolle som mange velger å gå over til når de har vokst ut av Optimistjollen. En Laser har rigger (seil) i ulike størrelser og kan derfor seiles både av unge og voksne. Laser 4,7, Laser Radial og Laser Standard er de ulike seilstørrelsene som gjør at jollen kan tilpasses ulike vektstørrelser. Mange ungdommer velger å gå rett fra Optimistjolle til Laser 4,7.

Nybegynnerkurs
Vi har nybegynnerkurs hver vår og høst. Vi kjører dette som intensivkurs, der barna raskt lærer det mest grunnleggende. Så går en videre til trening mandager og onsdager. Vi har også seilkurs første og siste uke i sommerferien.
Trening
Vi har trening mandag og onsdag. Klar til briefing med ferdig rigget båt til klokken 17.20. Treningen er ferdig cirka klokken 20.00, litt avhengig av årstid. Etter høstferien blir det tidlig mørkt, så da går vi over til trening i helgene for de som ønsker det. 
 
Etter hver trening serveres varm drikke og et lett måltid/frukt.
Bekledning og utstyr
Skal man trives på vannet  må man være kledd etter været. Som nybegynner er det vanlig å bruke ull og fleece, sammen med regnklær. Om sommeren liker de fleste etter hvert å bruke en våtdrakt. Mange går etter hvert til innkjøp av en tørrdrakt og seilsko. Man trenger en seilvest, uten krage. Det kan også være godt å ha hansker med eller uten fingre. 
 
Det første året får man låne båt gratis av seilforeningen. År 2 betaler man en rimelig leie.
 
For å seile må man være medlem i Ålesunds Seilforening, for en junior koster dette kr 450,- per år. I tillegg har vi et årlig aktivitetsgebyr på kr 1 750,- som dekker lærebok, sikkerhetskurs i svømmehall første år,  2 treninger per uke og mat etter treningene.

Faneinnhold

Kontaktpersoner
Therese Giske Søvik (930 34 739, theresegiske@yahoo.no) – leder

Helge Dalen  – materialforvalter

Joakim Grønfur  – materialforvalter

Harry Fugledal  – materialforvalter

Inge Bøen (908 31 549, leder@aasf.no) – sportslig ansvarlig

Elisabeth Paulsen – sekretær

Lukk meny