You are currently viewing Historisk god Seilsportsligasesong – Champions League glapp akkurat!

Historisk god Seilsportsligasesong – Champions League glapp akkurat!

Vi har lagt bak oss en knallsterk ligasesong. Champions League-seiling glapp med minst mulig margin.

Etter årets fire ligastevner ble fasiten til slutt en 4.-plass for Ålesunds Seilforening i øverste divisjon i Seilsportsligaen. 3.-plass og oppover sikrer garantert plass for seiling i Champions League påfølgende år – med andre ord har vi nå et klart mål for hvor vi skal plassere oss på resultatlisten neste sesong!

En litt trå start med varierende seiling medførte en 8.-plass i årets første ligarunde i Oslo i mai. Vi kom sterkt tilbake med en 3.-plass under sesongens andre stevne som ble avholdt i Bergen, og fulgte opp dette resultatet med en 4.-plass i runde tre i Stavanger. Dermed lå vi på 5.-plass totalt sett for sesongen i forkant av finalen som ble avholdt i Grimstad siste helgen i september. Med god seiling (til tross for varierende resultater) ble det en 7.-plass i Grimstad og klatret laget fra Ålesunds Seilforening klatret dermed én plass opp på totallisten for 2022.

Det sportslige nivået i Seilsportsligaen har utviklet seg en god del de siste årene og ofte er det nå små marginer som skiller lagene som seiler. At vi har J/70-båter her hjemme som vi kan trene i, er helt avgjørende for å oppnå gode sportslige resultater i ligaen.
Med nyvinningen Ungdomsligaen (hvor det første stevnet noensinne ble avholdt i Ålesund for en drøy måned siden) vil man også sikre en del av rekrutteringen inn til ligaseilingen – både lokalt og nasjonalt. Ålesunds Seilforening har stilt 2 lag under begge årets Ungdomsligastevner.

Ekstern link Norwegian Sailing League: seilsportsligaen.no

Skjermbilde 2022 10 03 kl. 23.29.18