You are currently viewing Første smak på årets seilsportliga
Første ligastevne i Bergen

Første smak på årets seilsportliga

Det ble en tøff start på årets Seilsportsliga for laget fra Ålesund under stevnet i Bergen i helgen. Lett vind og en bane klemt inn mellom by og byfjell førte til skiftende og uforutsigbare forhold. Heldigvis var været ellers upåklagelig, med strålende sol hele helgen.

Ålesundlaget slet i starten med finne de riktige skiftene, og røk på flere fjerdeplasser og en femteplass. Det er høyt nivå og små marginer i eliteserien, noe Ålesund fikk erfare da én dårlig jibb rett før målgang tok de fra andre til fjerdeplass. Konkurrentene viser heller ingen nåde, og med lite trening båt mot båt i forveien fikk ålesundslaget noen kjipe straffer i de første racene etter situasjoner med andre båter.

Heldigvis var formen stigende utover helgen. Etterhvert som vinden stabiliserte seg og laget fikk seilt seg inn på banen forbedret resultatene seg. Første dag ble avsluttet med en andreplass, mens andre dag ble avsluttet med serien 1-2-1. Solid avslutning!

Sammenlagt endte Ålesund på en 9. plass. Laget ønsket seg nok flere race på slutten når seilingen begynte å sitte, da det er tett mellom plasseringene i midten av resultatlisten og plasser å hente. Men i stedet blir det et ok utgangspunkt, med rom for forbedring for resten av sesongen.

Neste stevne er i Tønsberg 22-23 juni. Er du interessert i å seile? Ta kontakt med liga-ansvarlig Andreas Kolstø på andreask93@hotmail.com.