Europeisk motstand for laserne og alle optimistene kvalifisert til sommerens internasjonale mesterskap etter NC3

  • Post author:
  • Post category:Nyheter
I helgen gikk NC3 av stabelen for Optimist og Laser i Stavanger. For laserklassen var dette også Europacup, i Optimistklassen sto mye på spill hvor Norgescupen var avgjørende for uttagingen til sommerens internasjonale mesterskap.

​Stavanger seilforening leverte et flott arrangement under helgens NC3 for Optimist og Laser. Det var til tider utfordrende forhold med både mye og lite vind, med til tider store skift vind. Jolleseilerne fra Ålesund viste nok en gang hva som bor i dem, og flere seilerne kunne notere seg med beste plassering i en norgescup så langt i karrieren.

Europeisk motstand for laserseilerne

I laserklassen gjaldt arrangementet også som europacup. Det betydde europeisk motstand med seilere fra Irland, Danmark og Sverige på startstreken.

Ingrid Giske Søvik seilte jevnt godt gjennom helgen og endte tilslutt på 11. plass i Laser 4.7 klassen, noe som også er bestenotering i Norgescupen for hennes del. André Fugledal, som seilte godt under NC2 i Kristiansand, slet litt mer her ble til 16 i det 22 båters store feltet.

Ingrid Bøen var vår eneste deltager i Laser Radial og med en tjuvstart i siste seilas endte hun tilslutt på 22.plass av 28 båter.

Alle optimistseilerne kvalifisert til årets internasjonale mesterskap

Den tredje norgescupen er siste tellende inn i uttagingen til sommerens internasjonale mesterskap, noe som ga en ekstra nerve til helgens seilaser.

Våre 3 deltagende optimistjolleseilere taklet nervene godt og leverte, hvor blant annet Maja Anine Moen seilte seg inn til ny bestenotering og 29. plass av 76 båter. Sammen med Georg Grønfur, som kom på 41. plass, har de klart å kvalifisere seg til Junior Nordisk Mesterskap. I Nordisk, møtes alle de nordiske nasjonene og det er kun 20 gutter og 20 jenter, som får plass pr. nasjon. Årets mesterskap skal gå i Tønsberg i Juli.

Erik Bøen leverte nok en gang strålende med 4. plass totalt under helgens arrangement. På den sammenlagte rankingen ligger Erik nå på 2. plass og det betyr at han skal representere Norge under Optimist-VM på Antigua i Juli, det er kun de 5 beste i Norge som er kvalifisert. Det er første gang en Optimistseiler fra Ålesunds Selforening har klart den bragden.

Vi gratulerer alle seilerne våre med strålende resultater og ønsker dem lykke til under sommerens internasjonale mesterskap.

Fullstendig resultatliste