Erik Bøen tok sølvet i optimist-NM – rapport fra NM og EM

  • Post author:
  • Post category:Nyheter
Som mange sikkert vil ha fått med seg seiler Erik godt for tiden. Her følger en liten oppsummering fra de to siste mesterskapene han har deltatt i.

NM:

NM Optimist ble i helgen arrangert i Sandefjord Seilforening, der Erik Bøen fra Ålesunds Seilforening stilte i gutteklassen med 32 gutter og seilte inn til en flott karriere-beste med en sensasjonell 2. plass og sølvmedalje. Før siste regattadag lå han an til bronse, men klarte altså å avansere til sølv.
NM ble arrangert over 3 dager der til sammen 8 seilaser ble gjennomført, hver på ca. 50 minutter. Første dag fredag startet med 3 løp gjennomført under meget friske forhold med vind opptil 13 ms.
For Erik Bøen ble dette en skikkelig gjennombrudd på nasjonalt nivå med både første plass i en av enkeltseilasene og hele 3 andreplasser. Sammen med de andre enkeltresultatene holdt dette da til en sammenlagt 2 plass og sølvmedalje som er det beste resultatet ÅS har hatt i denne båtklassen i NM sammenheng.  «Erik hadde på forhand håpet på en topp 5 plassering da han i norgescupen og på trening har vist at dette nivået er på plass og innen rekkevidde, så dette var et resultat langt over forventning», sier sportslig leder i Ålesunds Seilforening, Peter L Larsen i en kommentar, og legger til at toppresultater i denne klassen normalt kun oppnås av 14- og 15-åringer. «Siden Erik klarte dette allerede i en alder av 13 år, tyder dette godt for de kommende sesongene», sier Larsen.
Samme dag som NM ble avsluttet reiste Erik til Bergen for trening opp imot Lag EM som går av stabelen 21-25 august i Lago de Ledro i Italia der han stiller sammen med 3 andre seilere på det norske laget som da konkurrerer mot 15 andre land i EM.
1.-plass i NM gikk til Markus-August Berthet fra KNS og 3 plass til gikk til John-Øyvind Tollevik Garvik fra Stavanger SF.
Litt fra EM:
Tidligere i måneden deltok Erik under EM i Burgas, Bulgaria. 4 dager med trening og 5 dager regatta med totalt 9 enkeltseilaser ble gjennomført. For Erik og de andre norske seilerne slet de noe med forholdene, med mye bølger og relativt svak vind 5-7 ms. De norske jentene seilte sølvfinalen for jenteklassen mens alle de norske guttene endte i bronsefinalen i sin klasse. Resultatene ble langt under det både Erik og mange av de andre norske seilerne hadde håpet på og endte langt ned på resultatlisten i bronse finalene med en beste enkeltseilas med en 23 plass. Allikevel storveis fornøyd med masse læring fra internasjonalt meget høyt nivå. Teknikken og seiltrim for seiling under forhold med høy varme, krappe bølger og lett vind må det jobbes med, men han sitter igjen med flott erfaring og en fin trening til neste anledning og slik sett ble dette en flott oppkjøring til NM på hjemme bane denne helgen. Og der ble jo også resultatene over all forventning.