En ny aktiv helg for mange av våre seilere, det absolutte høydepunktet er at vi kan glede oss over at Ålesund har rykket opp til eliteserien!

  • Post author:
  • Post category:Nyheter
Helgen 08.-09.09. har vært en ny aktiv seilerhelg for våre utøvere ute og hjemme.

Helgen 08.-09.09. har vært en ny aktiv seilerhelg for våre utøvere ute og hjemme. Vi har hatt tre unge laserseilere på årets siste Norgescup i Bundefjorden, lokalt har det vært arrangert Ålesund Doublehanded for Nor-rating og KM for 2.4mR og sist men absolutt ikke minst, gjorde laget fra ÅS jobben i Arendal og sikret ligaseiling i eliteserien for Ålesunds Seilforening neste sesong!

Laget fra ÅS som deltok i årets fjerde og siste serierunde i Arendal var Marius N. Sund, Ole G. Morken, Kristoffer Kleppestø og Andreas S. Larsen. De startet suverent, med to spikere i de to første seilasene – deretter litt varierende resultater i noen seilaser, og serien ble til slutt 1, 1, 3, 4, 2, 1, 1, 5, 1, 3 som holdt til en solid 4.plass i 4.serierunde og en meget respektabel 2.plass i årets første divisjon etter 4 runder – kun slått av Florø Seilforening. Det er de fire øverste på tabellen som rykker opp, noe som betyr at både Florø, Ålesund, BI Athletics og Bodø Seilforening skal seile i eliteserien neste år.
Gjennom sesongen har følgende seilere deltatt på laget fra Ålesunds Seilforening: Håvar Yndestad, Auguste Korsnes Briouze, Marius N Sund, Thomas M Kolstad, Ole G Morken, Kristoffer Kleppestø og Andreas S Larsen. Vi gratulerer seilerne våre med å ha gjort jobben med glans, og ser frem til å følge foreningen i eliteserien i 2019.
I helgens NC for laser i Bundefjorden, var det Ingrid Bøen som gjorde det best av Ålesundsseilerne, med en flott 7.plass av 35 startende i klassen Laser Radial. Ingrid Giske Søvik og Andre Fugledal hadde også respektable plasseringer i klassen Laser 4.7.
Forrige helg hadde Ingrid Bøen sin debut i klassen Laser Radial i NM som også ble arrangert i Bundefjorden. Kun 6 deltagere stilte til start, men siden dette er OL-klasse, er det nok med 5 utøvere for å få gyldig NM. Konkurransen er sterk, med flere landslagsseilere på deltagerlisten. Her slo Ingrid til med en spiker i siste seilas, men endte totalt på 5.plass.
I Ålesund ble det lørdag arrangert shorthand-regattaen Ålesund Doublehanded for NOR-rating, som samlet deltagelse fra 5 båter. Regattaen ble avviklet under varierende og til dels krevende forhold, og ble til slutt noe avkortet. Vinner ble Addicted med skipper Håvar Yndestad og mannskap Emil Martinussen. Nr 2 ble Careika II med skipper Einar Rønneberg og nr 3 Helika To med skipper Frode Nakken og mannskap Håkon Nakken.
Lokalt ble det i helgen også arrangert KM for 2.4mR som samlet deltagelse fra 7 seilere, alle fra Ålesunds Seilforening. I henhold til foreløpig resultatliste ble sammenlagtvinner Ola Herje, Endelige, komplette resultater blir etter hvert å finne på manage2sail.
Vi gratulerer alle våre seilere med flott innsats og gode resultater!