Ålesundsseilere fra flere klasser har gjort det godt denne helgen. Ny NM-medalje til ÅS

  • Post author:
  • Post category:Nyheter
Seilere fra Ålesunds Seilforening har gjort seg bemerket i flere mesterskap denne helgen. Vi har hatt deltagelse både i Seilsportsligaen, og i to norgesmesterskap, hvorav det ble pallplassering i det ene.

​Det har vært seilt tredje runde av Seilsportsligaen denne helgen, i Larvik under fine forhold. Laget fra ÅS bestod denne gang av Auguste Korsnes Briouze, Ole G Morken, Håvar Yndestad og Andreas S Larsen. De seilte stort sett godt og jevnt med mange 1.og 2. plasser, men et par 4. og 5.plasser trakk noe ned, og de endte på en flott 5.plass på dette stevnet. Etter at tre av 4 stevner nå er ferdig ligger ÅS på en solid 2. plass i 1.divisjon, med stø kurs for opprykk til eliteserien neste år. Det er de 4 øverste foreningene som rykker opp.

I Risør gikk årets NM for 12,5 kvm av stabelen, og to lag fra Ålesundsdistriktet deltok. I alt 23 båter stilte til start fra 6 foreninger. På åpningsdagen fredag blåste det vind med storms styrke, noe som medførte utsettelse til lørdag. Lørdag ble det imidlertid seilt 5 seilaser under heller krevende forhold. Gullet gikk til Risør, til far og sønn Karl Johnny og Fritz Lundberg i C130. C127 (Kristian Haahjem og Kjetil Vassbakk) som seilte for Giske Seilforening og C 87 (Anders Hole og Kristoffer Kleppestø) fra Ålesunds Seilforening hevdet seg godt og etter 4 tellende seilaser ble det henholdsvis 5. og 9. plass på disse.
Sist, men ikke minst, har det vært seilt NM i optimist i Nesodden Seilforening, og også her stilte Ålesunds Seilforening med flotte representanter. Mesterskapet startet stormfullt på fredag, og fortsatte med varierende men gode forhold. Erik Bøen var den av Ålesundsseilerne som taklet forholdene beste, og fikk pallplassering for andre år på rad. En solid bronsemedalje ble det på Erik! De to andre seilerne fra ÅS Maja Anine Moen og Georg Grønfur representerte også foreningen på glimrende vis, men endte noe lengre ned på resultatlistene denne gang.
Vi gratulerer seilerne våre med solid innsats og flotte resultater!