You are currently viewing Ålesund i Eliteserien også neste sesong!

Ålesund i Eliteserien også neste sesong!

Årets mål for Seilsportsligaen nådd med god margin – det blir Eliteserieseiling for Ålesunds Seilforening også i 2020!

 

​Målet for årets sesong var å unngå nedrykk og holde seg i Eliteserien i Norsk Seilsportsliga. Allerede i den første serierunden ble det lagt et godt grunnlag, da laget fra ÅS tok en sensasjonell 2. plass under stevnet i Oslo. Etter totalt 4 serierunder på stevner rundt i landet, kan vi med tilfredshet konstatere at sesongmålet ble nådd med god margin. Ettersom det er de 4 nederste lag som rykker ned, måtte Ålesundslaget bli 11 eller bedre av de totalt 15 lag i øverste divisjon. ÅS ble sammenlagt nummer 8.

 

Dette kan ikke karakteriseres som noe annet enn en stor suksess, som Ålesunds Seilforening må sies å være meget godt fornøyd med.

 

«At vi fra denne sesongen har hatt anledning til å trene i J/70 hjemme, har vært en nøkkelfaktor» forteller prosjektleder Andreas S. Larsen, og slår fast at suksessen uten tvil har sammenheng med den bevisste satsingen fra ÅS, i form av egne båter og god tilgang på dyktige seilere i en egen pool som deltar aktivt i prosjektet.

 

«Vi har forsøkt å få til en god avveining mellom kontinuitet i laget samtidig som flere skulle få prøve seg. Det er viktig å bygge kompetanse hos en god stamme av seilere», fortsetter Andreas – som avslutter med å fortelle at planleggingen av neste sesong er godt i gang, at man vil prøve å bygge videre på det som er oppnådd i år, og at han håper at enda flere gamle og nye medlemmer vil vise interesse for J/70 seiling i ligaformat neste år.