You are currently viewing Aktiv langhelg med gode resultater

Aktiv langhelg med gode resultater

Det har vært en innholdsrik langhelg for både bredde, topp, unge og eldre. Solide nasjonale resultater og god oppslutning om Sukkertoppseilasen lokalt gir oss en svært god start på sesongen 2023!

2.-plass i Norgescup for seilere fra Ålesunds Seilforening
Norgescup 1 for Optimist og ILCA ble i helgen arrangert i Arendal og seilerne fikk prøvd seg i særdeles tøffe forhold ute ved Torungen fyr.
Ålesunds Seilforening var representert med Nela Grala og Pia Hessen i klassen Optimist U15. Dette var Pias første erfaring med denne klassen og leverte en flott prestasjon med fine enkeltpasseringer og en sammenlagt 14.-plass av totalt sett 59 seilere. Nela kunne reise hjem med 26.-plass i samme klasse.
I klassen ILCA 6 deltok Marina Hatløy og Erik Bøen der 24 seiler stilte til start. Erik levert igjen et flott nasjonalt resultat med en 2.-plass, kun 1 poeng opp til 1.-plassen, men også 1 poeng ned til 3. plass. Med andre ord svært jevnt i toppen!
I de tøffe forholdene med vindstyrke opp til 13 m/s på slutten av lørdagen og like tøffe forhold søndag, var det flere seilere som ikke maktet å fullføre. I så måte flotte prestasjoner av alle som deltok!

For klassen 2.4mR ble det også arrangert Norgescup. I Asker Seilforening stilte 11 seilere til start, derav 3 utøvere fra Ålesunds Seilforening (Antony Hayers, Lars Ove Seljebø og Ola Herje). Også her markerte ÅS seg i toppen med 2.-plass til Ola Herje og 3.-plass til Lars Ove Seljebø.

Igjen viser seilere fra Ålesund at vi konkurrerer på øverste nasjonale nivå i flere klasser.

 

Bred oppslutning om Sukkertoppseilasen
Lokalt gikk den tradisjonsrike Sukkertoppseilasen av stabelen i dag mandag 1. mai. Mellom 40 og 50 glade seilere i klassene tur/hav, Express, 12,5 kvm og 2.4mR konkurrerte under varierende men totalt sett gode forhold. Start ved havneanlegget på Gåsholmen og målgang ved moloen i Nørvevika.
På land etter seilingen ventet sosialt samvær og kokkens lune brennsnut på klubbhuset.

Resultatene publiseres så raskt det lar seg gjøre.