7 unge Ålesundsseilere med flott innsats på NC 1 for joller i Oslo

  • Post author:
  • Post category:Nyheter
Helgen 28.-29.04. arrangerte KNS Norgescup 1 for joller fra sitt anlegg Ulabrand på Bygdøy. Ålesunds Seilforening hadde hele 7 deltagere som alle representerte sin forening på en glimrende måte.

Lørdagen gikk dessverre med til venting på vind, som aldri kom, og ingen seilaser ble derfor avviklet første dag. Dette er selvsagt trasig både for arrangør og utøvere, men – som vi alle vet – ikke noe man kan få gjort så mye med.

Søndag derimot ble det etterhvert flotte forhold, og arrangøren klarte å få avviklet 3 seilaser, hvor alle seilerne fra Ålesund gjorde seg positivt bemerket.
I Optimist A var det flott innsats av alle våre fire deltagere. Maja Moen hadde jevne og gode prestasjoner, og havnet på en 69. plass totalt. Georg Grønfur, Live Kristiansen og Erik Bøen var såpass på hugget at de alle tre pådro seg et blackflag, noe som straffet seg i sammendraget og med få seilaser gjennomført var det ingen strykninger, noe som førte til at ingen av dem fikk sammenlagt topp-plasseringer denne gang. Alle hadde imidlertid enkeltresultater det står respekt av. Erik Bøen fikk beste sammenlagtresultat av våre med en 42.plass og hadde sin beste enkeltplassering i andre seilas, der han fikk en 12. plass. Georg Grønfur fikk en 15. plass i samme seilas. Det var totalt 110 seilere på deltagerlisten i Optimist A klassen.
I Laser 4,7 hadde Ingrid Bøen to flotte 3. plasser, og en meget respektabel 4. plass sammenlagt. Andre Fugledal hadde jevne, gode resultater med en 11. plass som beste enkeltresultat og 13. plass totalt. Ingrid Søvik seilte også meget godt og fikk 22. plass sammenlagt med en 12. plass som beste enkeltresultat.
“Det er en sliten, men fornøyd gruppe seilere som nå er på vei hjem til Ålesund etter flotte dager sammen i Oslo”, sier leder i jollestyret Therese Giske Søvik, og legger til: “Vi gleder oss til å følge dere alle 7 neste NC i Ålesund om 14 dager – hvor vi forhåpentlig også kan få flere lokale seilere med på startstreken”