12,5 kvm

IMG 20190521 181120

12.5 kvm Seilbåt er en klasse som ble tegnet i 1929, og som hadde sin storhetstid på 1950- og 60-tallet. Det er i dag tatt vare på en flåte med båter to steder i landet, her i Ålesund og i Risør. Vi har hatt en stabil aktivitet med ca 10 aktive båter og noen flere som sjøsettes. Totalt er det over 20 båter i privat eie i området rundt Ålesund, klassekaptein kan være behjelpelig med å sette interesserte i kontakt med eiere av båter i ønsket prisklasse. Båter omsettes for 10-75 000 avhengig av tilstand. 

12.5 kvm kan tilby variert seiling for alle aldersgrupper og erfaringsnivå. Gruppen har fokus på bredde og seilglede, men vi arrangerer også NM annenhvert år i rotasjon med Risør. Så vi har noen båter som satser mot å forsvare klubbens heder og ære på regattabanen. Vi ønsker å være en gruppe for alle, om man er interessert i trebåt og smekre linjer, eller ønsker å prøve regattaseiling i en trygg og stabil kjølbåt. 

Båten seiles av 2-3 personer og er en langkjølet båt som beveger seg grasiøst gjennom vannet og med et relativt lite seilareal som gjør at den er enkel å håndtere. 

Det finnes også mer info om båtklassen på klasseklubben sine hjemmesider
http://www.125kvm.net/

Klassekaptein 2021:
Kristoffer Kleppestø
klassekaptein125kvm(ætt)gmail.com

Sesongen 2021 har vi innført et forsøk med vårt eget nyhetsbrev, for å spre litt informasjon om hva som skjer i gruppa. 
Er du nysgjerring på hva som skjer i gruppa, er det åpent for alle interesserte i å melde seg på her.

Tidligere nyhetsbrev:

 

Lukk meny
×

Handlekurv